Проблеми в роботі лікарень з Нацслужбою здоровʼя України обговорили на нараді в обласній лікарні

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко: вирішення найболючіших питань взяла під особистий контроль. 

Мова про системне утримання коштів з медичних закладів, нібито у зв’язку з порушенням умов договорів по пакетам НСЗУ. Саме з цієї причини, для прикладу, обласна лікарня недоотримала 25 млн грн.

«Прифронтова область, відтік висококваліфікованих кадрів, зменшення надходженнь до областного бюджету. Ми не можемо дозволити без вагомих юридичних обґрунтувань утримувати кошти із медичних закладів області, – відзначила очільниця обласної ради. – Вирішення цього питання взяла під особистий контроль! Готуватимемо заперечення та позови до суду. Звісно  перевіримо і роботу наших закладів в цьому напрямку». 

Також під час наради обговорили подальшу долю  трьох медичних закладів області. На останній сесії обласної ради депутати затвердили рішення про приєднання до Обласної клінічної лікарні Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1 та Обласної стоматологічної поліклініки. 

«Нагадаю, що головна мета створення спроможної мережі медичних закладів –  розвиток і якість медичних послуг, їх доступність до населення та безоплатність, а також ефективне використання матеріальних та інших ресурсів», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.