Книгознавці Харківщини вшанували пам’ять педагога Валерія Романовського

01 січня 2024 року у Харківській обласній бібліотеці для дітей зібрались друзі та рідні воїна, памʼяткознавця, історика, педагога Валерія Романовського, щоб вшанувати памʼять яскравого представника української інтелігенції, який віддав за Батьківщину найдорожче – життя. Захід пройшов у онлайн форматі.

«Валерій Романовський (1976 — 2023) загинув, захищаючи нас із вами і те, що він вважав невідʼємною частиною себе, – рідну землю з її містами та селами, памʼятками історії та архітектури, ландшафтами, від яких захоплює дух. 16 січня 2024 року виповнилось рівно рік відтоді, коли душа його пішла в засвіти. Проте протягом цього важкого року друзі та колеги Валерія не забували про нього», – розповіли організатори заходу.

Під час зустрічі були продемонстровані рідкісні фото та відео, відбулася презентація двох збірників наукових праць та поетичної книжки Ігоря Березюка «Танок вогню», присвячених Валерію Романовському.

Захід «Самурай – сам собі рай» відбувся в межах проєкту Михайла Красікова «Я памʼятаю… Життя в традиції».

Співорганізатори заходу :
Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, Харківське обласне відділення Української бібліотечної асоціації, Етнографічний музей «Слобожанські скарби» імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ», Харківська обласна бібліотека для дітей, Харківська спеціалізована музично-театральна бібліотека.

Захід можна подивитися тут