Ремонти, закупка техніки та обладнання: у громадах Харківщини реалізовано 74 проєктів 

43 проєкти по обласному конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» на загальну суму 84,3 млн гривень, в тому числі обсяг фінансування з обласного бюджету 37,6 млн гривень, з місцевих бюджетів – 45,4 млн гривень та 1,7 млн гривень – кошти партнерів.

У результаті реалізації проєктів у громадах проведено капітальні та поточні ремонти (по 22 проєктах), придбано 207 одиниць комп’ютерної та оргтехніки, встановлено альтернативні джерела електропостачання (в 3 проєктах), поліпшенно надання житлово-комунальних послуг (по 5 проєктам), придбано 6 одиниць спеціальної техніки для благоустрою, 7 шкільних автобусів та мікроавтобусів для надання соціальних послуг, створено 14 безпечних просторів в закладах освіти, лікарні, в гуртожитку, в закладах культури, закуплена медична техніка та реабілітаційне обладнання (по 4 проєктам), відновленно надання культурних послуг (3 проєкти), медичних (6 проєктів), соціальних послуг – (1 проєкт).

Обласний конкурс мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» також усішно реалізовано у минулому році. Впроваджено 31 мініпроєкт, спрямованих на відновлення надання медичних послуг у 11 міських та 20 селищний громадах.

Придбано медичні меблі та приладдя – 691 найменувань, хірургічне обладнання – 26 одиниць, кардіологічне та терапевтичне обладнання – 12 одиниць,  лабораторне обладнання – 53 найменування, медична техніка – 23 найменувань, 3 автомобілі для сімейних лікарів у сільській місцевості, 80 одиниць комп’ютерної техніки для лікарів, проведенно аварійно-відновлювальні роботи в 4 медичних закладах.

Загальний бюджет реалізованих проєктів становить 36,1 млн гривень (100%), в тому числі фінансування з обласного бюджету 19,3 млн гривень (53,5%), місцевих бюджетів – 15,0 млн гривень (41,6%) та партнерів – 1,8 млн гривень (4,9%).

Нагадаємо, у 2022 році обласні конкурси, започатковані Харківською обласною радою в рамках комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки», не проводилися.

Замість цього у 2022 році було затверджено Порядок використання коштів із обласного бюджету на відновлення Харківщини, таким чином, кошти, передбачені в обласному бюджеті на проведення конкурсів були  спрямовані на фінансування заходів з відновлення пошкоджених першочергових інфраструктурних об’єктів територіальних громад.

У  2023 році, Харківська область єдина в Україні, де відновили проведення конкурсів, започаткованих обласною радою.