На Харківщині обговорили питання щодо заходів з відновлення та захисту енергетичної інфраструктури

За дорученням голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко радник голови обласної ради Сергій Свид взяв участь у нараді щодо поточної ситуації з проходженням опалювального сезону в регіоні та виконання заходів з відновлення та захисту на енергетичних об’єктах інфраструктури.

У нараді також взяли участь начальник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, Харківський міський голова Ігор Терехов, голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян, член правління НАК «Нафтогаз України», директор з корпоративних та регуляторних відносин Групи Нафтогаз Іван Лукеря, генеральний директор ПАТ «Центренерго» Андрій Чуркін, керівники об’єктів критичної інфраструктури та представники профільних департаментів регіону.

Нарада пройшла під головуванням Міністра енергетики України Германа Галущенка, який зазначив, що енергопостачання та опалення у регіоні надається стабільно не зважаючи на цілодобову ракетну агресію з боку рф.

«Радий бути на Харківщині в черговий раз. Сьогодні дійсно непростий  період, ворог постійно завдає жорстоких ударів та руйнувань, цілодобово обстрілює регіон. Ми проїхались по ряду  енергетичних  об’єктів та об’єктах генерації  та теплозабезпечення подивилися їх стан справ. Завтра починається останній місяць зими та можна сказати, що енергосистема проходить цю зиму стабільно і забезпечує усіх споживачів необхідними  електроенергією і теплом. Безумовно, Харківська область одна з тих, що найбільше відчуває безпосередній вплив бойових дій. Це дійсно впливає на необхідність проведення ремонтів та захисту критичної інфраструктури», – сказав Герман Галущенко.

Під час наради керівники енергетичних об’єктів доповіли про стан справ та окреслили проблемні питання та питання, які потребують швидкого реагування, стан захисту цих установ і об’єктів критичної інфраструктури. Разом із цим, присутні обговорили забезпечення деокупованих територій енергопостачанням та опалюванням, а також розглянули усі аспекти щодо швидкого відновлення після обстрілів, необхідність у додаткових матеріалах  для забезпечення відновлювальних робіт.

На разі по області приблизно 16 тисяч абонентів знаходяться без електроенергії – це приблизно біля 60 населених пунктів без урахування тих, які розташовані на прикордонній території. У Харкові без живлення електроенергії перебуває один будинок, який з технічних причин неможливо під’єднати до електропостачання. Тепловими мережами міста під час підготовки до опалювального сезону було перекладено 220 км магістралі, відновлено всі руйнації та пошкодження завдані ворогом по критичній інфраструктурі.