Французькі партнери встановлять водонапірні башти у трьох селах Харківщини

Проєкт реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво та взаєморозуміння між Харківською обласною радою (Україна) та Асоціацією «Медична і благодійна допомога Франція-Україна» (L’Association Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе). Документ підписали операційна директорка асоціації медичної допомоги Франція-Україна Діана Дольс та голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко

«В рамках нашої співпраці з французькими партнерами вже реалізовано декілька проектів по забезпеченню закладів охорони здоров’я області необхідним обладнанням та медикаментами, громади Харківщини, де проживають в тому числі внутрішньо переміщенні особи, отримали гуманітарну допомогу. Завдяки нашому партнерству, заклади освіти перед початком навчального року були забезпеченні канцелярськими товарами. Зараз результатом підписаного меморандуму стало придбання для громад трьох водонапірних башт. Забезпечення жителів якісною питною водою буде додатковим стимулом для повернення людей додому. Дякуємо нашим партнерам за підтримку», – повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.

В Золочівській громаді сьогодні встановлено одну водонапірну башту, друга – буде встановлена впродовж місяця. Ще одна зʼявиться у Оскільській громаді. На реалізацію проєкту французькі партнери спрямували понад 36 тисяч євро.

Від початку воєнних дій російські війська завдали великих збитків інфраструктурі Оскільської громади, тому однією з найголовніших проблем в деяких селах є питання забезпечення населення питною водою. Аналогічна ситуація склалася і в Золочівській громаді. Внаслідок обстрілів башти в двох населених пунктах не підлягають відновленню.