Тетяна Єгорова-Луценко зустрілась з Представником України при Європейському Союзі Всеволодом Ченцовим

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко під час робочої поїздки до Брюсселю зустрілась з Надзвичайним і Повноважним Послом, Представником України при Європейському Союзі Всеволодом Ченцовим та Головою Комісії з питань транскордонних,
європейських та міжнародних відносин Регіону Гранд-Ест Крістіаном Дебевом.

Під час зустрічі обговорили питання розширення звʼязків з європейськими партнерами та роль відкритого офісу УАРОР у Брюсселі в цьому контексті.

«У роботі з підготовки до відкриття переговорів щодо вступу України до Євросоюзу налагодження відносин з європейськими інституціями має відбуватися не лише на рівні Уряду, але й на регіональному та місцевому. Це, в тому числі, важливо у питаннях відбудови нашої країни і впровадження європейського досвіду організації місцевого самоврядування. Заручилася підтримкою пана Посла у лобіюванні ініціативи щодо надання представникам регіонів, міст та громад статусу спостерігачів у Комітеті Європейських Регіонів», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також під час зустрічі обговорили ключові моменти у формуванні регіональної політики у світлі європейської інтеграції, а також важливість завершення реформи децентралізації.