Звіт про публічне обговорення проєкту антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2024-2026 роки

Харківською обласною радою на виконання вимог Методології управління корупційними ризиками, затвердженої наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 28 грудня 2021 року № 830/21, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17 лютого 2022 року№ 219/3755, з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», з метою забезпечення прозорості, відкритості, участі громадського суспільства в підготовці Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2024-2026 роки (далі-Антикорупційна програма) шляхом надання пропозицій, зауважень та доповнень, до неї організовано та проведено публічне обговорення проєкту Антикорупційної програми, яка була попередньо схвалена робочою групою з оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради.

З цією метою на вебсайті Харківської обласної ради та на сторінці Фейсбук за посиланням: https://oblrada-kharkiv.govua/antykorupczijna-programa/ було розміщено повідомлення про початок публічного обговорення проєкту Антикорупційної програми та відповідні матеріали (проєкт Антикорупційної програми з додатками). У період з 18 січня 2024 року до 01 лютого 2024 року на електронну поштову адресу Харківської обласної ради (info@oblrada-kharkiv.gov.ua ) надійшли експертні зауваження, пропозиції та рекомендації від Аналітичного центру ГО «Обсерваторія демократії».

Заявки на участь у підсумковому засіданні з публічного обговорення не подавались. Публічне обговорення проєкту Антикорупційної програми проведено 05 лютого 2024 року у форматі засідання робочої групи з оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради. Пропозиції та зауваження, надані Аналітичним центром ГО «Обсерваторія демократія», були опрацьовані та враховані Робочою групою з оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради при підготовці проєкту Антикорупційної програми.

У ході обговорення Антикорупційної програми та Реєстру ризиків учасникам засідання було надано пояснення щодо окремих положень проєкту Антикорупційної програми, порядку його перегляду та організації контролю за виконанням.

З урахуванням внесених пропозицій та зауважень проєкт Антикорупційної програми в новій редакції схвалено робочою групою з оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради та підлягає розгляду на сесії Харківської обласної ради.