До Переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили будуть внесені зміни

Відповідний проєкт рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету. Окрім цього, комісією прийнято рішення щодо винесення проєкту рішення обласної ради “Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14.02.2023 № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили»” на розгляд пленарного засідання сесії Харківської обласної ради, яке відбудеться 20 лютого поточного року.

«Питання дуже важливе. Наші агропромислові підприємства, що втратили можливість здійснювати господарську діяльність на території Харківської області, мають скористатися податковими пільгами згідно із Податковим кодексом України та залишитися на єдиному податку четвертої групи», – зазначила голова постійної комісії Людмила Немикіна.

Згідно із проєктом рішення до вищезазначеного переліку пропонується додати шість агропромислових підприємств, що здійснюють господарську діяльність на території Харківської області та постраждали внаслідок обставин непереборної сили, за їх зверненнями. Проте, як зазначив начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Ілля Крючков, даний перелік буде розширено та доповнено після узгодження інформації з податковою інспекцією регіону у стислі строки.

Нагадаємо, що відповідно до прийнятого рішення Харківської обласної ради у лютому минулого року понад 1000 підприємств аграрної галузі Харківщини скористалися пільгами щодо сплати відповідного податку на землю.

Разом із цим, депутати постійної комісії розглянули питання щодо ходу виконання обласних програм у 2023 році, серед яких: регіональна Програма протидії терористичній діяльності на території Харківської області, комплексна регіональна Програма забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області, Програма економічного і соціального розвитку Харківської області та інші.