Обласний госпіталь ветеранів війни отримав необхідне обладнання для реабілітації ветеранів війни

Почесні громадяни Харківської області разом із головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко об’єднали спільні зусилля та зібрані кошти для допомоги військовим.

Керівницею обласної ради та делегацією Почесних громадян Харківської області Обласному госпіталю ветеранів війни передано комплекс, який дозволяє виявити порушення в роботі мʼязів і периферичних нервів, тренажери для відновлення рухових функцій, апарати для фізіотерапії та ультразвукового лікування на суму майже 500 тисяч гривень.

«Я дуже вдячна нашим Почесним громадянам за те, що вони направили кошти, які отримують за звання на закупівлю унікального медичного обладнання. Кожен тримає свій фронт і якщо є можливість донатити на благочинні справи, то Харків’яни це роблять. Рада Почесних громадян зібрали пів мільйона гривень, порадилися з медичними фахівцями і вже сьогодні унікальне обладнання допомагатиме у відновленні наших ветеранів», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Разом із цим, Тетяна Єгорова-Луценко обговорила з керівником медзакладу план ведення в експлуатацію реабілітаційного відділення, завершення ремонтних робіт та встановлення необхідного обладнання в найкоротші строки.

За словами голови Ради Почесних громадян Харківської області Миколи Тітова – направляти кошти зі стипендії на благодійність – традиція. В планах продовжити цю практику для допомоги людям та відновлення України – зазначив Тітов.
Нагадаємо, в рамках Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною радою та Асоціацією «Медична і Благодійна допомога Франція-Україна» КНП Харківської обласної ради «Обласному госпіталю ветеранів війни» було передано:

  • ортопедичні засоби для лікування хворих з травмами (ортези, реабілітаційне обладнання, засоби для відновлення поранених)– 187 шт;
  • ліки (жарознижуючі, знеболювальні, антибіотики, терапевтичні та хірургічні препарати) – 90 упак.;
  • одяг для перевдягання пацієнтів – 68 кг;
  • лікарняні матраци – 26 шт;
  • одноразові стаканчики – 2000 од.;
  • милиці – 14 пар.