У регіоні буде створено Харківський регіональний Офіс декарбонізації та енергоефективності

Про це сьогодні говорили під час Загальних зборів членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області під головуванням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Долучились начальник ХОВА Олег Синєгубов, заступниця міського голови Тетяна Чечетова-Терашвілі, керівники громад, голови районних рад – члени Асоціації, начальники районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів.

Як повідомила Тетяна Єгорова-Луценко, Офіс буде надавати консультації, сприяти в отриманні експертних оцінок та впровадженню проєктів у сфері енергоефективності, альтернативних джерел енергії, а також механізмів адаптації та відновлення регіону після воєнних дій.

Також на засіданні розглянули питання:

– про звіт Правління та Виконавчої дирекції Асоціації про проведену роботу у 2023 році;

– про звіт Ревізійної комісії про виконання кошторису надходжень та видатків Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області за 2023 рік;

– про План роботи Асоціації на 2024 рік;

– про Кошторис надходжень та видатків Асоціації на 2024 рік.

«Також закликаю усіх голів громад долучатися до процесу внесення пропозицій до законопроєктів, над якими зараз працюють в Комітетах ВР. Реформа децентралізації має бути завершена, адже це одна з головних умов наших європейських партнерів для вступу України в ЄС.

Наразі, і УАРОР і обласна Асоціація внесли внесли низку пропозицій, зокрема до законопроєктів щодо мобілізації, у частині відповідальності за вручення повісток; до законопроєкту 6401, який стосується прозорості роботи органів місцевого самоврядування. Вдалося відстояти позицію, щодо неможливості проведення засідань сесій онлайн під час війни, через безпекову ситуацію. Триває робота і над іншими законопроєктами.

Вдячна усім представникам місцевого самоврядування за те, що залишились на місцях і працюєте. А головне, Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо таку можливість», – сказала очільниця обласної ради.