Харківщина отримала спеціалізоване медичне обладнання від французьких партнерів

За підтримки голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, з Франції доставлені 86 спеціалізованих електричних ліжок та дві медичні каталки, які Харківщині гостро необхідні за умов російської збройної агресії. Постачання ліжок організувала асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» (Aide médicale et caritative France-Ukraine) та ïï операційний директор Діана Дольс, спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» та ТОВ «Санагро Україна».

Дороговартісне обладнання буде розподілене між лікарнями Харківської області. На сьогодні 12 ліжок вже направленні в обласний госпіталь ветеранів війни. Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» надає допомогу сучасним медичним обладнанням, медикаментами як медичним закладам і територіальним громадам Харківщини, так і обласним комунальним закладам та мешканцям деокупованих територій.

За час війни співпраця з французькими партнерами вийшла за рамки лише медичної допомоги, благодійними всіляко підтримують регіон і в інших сферах, зокрема освітній.