Відбулось засідання постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села

Комісія пройшла у змішаному форматі за участю заступниці голови обласної ради Валерії Дзюби.

Серед питань, які розглянули депутати, проєкти рішень обласної ради, які пропонуються винести на пленарне засідання сесії, що відбудеться 20 лютого поточного року, а саме: «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2023 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2022 року № 471-VІІІ (зі змінами)», «Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14.02.2023 № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили», «Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за друге півріччя 2022 року та 2023 рік» та інші.

Разом із цим, члени постійної комісії розглянули та підтримали проєкт рішення обласної ради «Про передачу земельної ділянки в постійне користування». Відповідно до проєкту рішення земельну ділянку з кадастровим номером 6325455600:00:004:0224, площею 4,0796 га, із цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування будівель закладу освіти» пропонується передати в постійне користування Кочетоцькій санаторній школі.

За словами доповідача із зазначеного питання, начальника управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Іллі Крючкова, Кочетоцька санаторна школа є закладом загальної середньої освіти для дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання. Санаторна школа може від свого імені набувати майнових прав, користуватися землею та нести відповідальність за дотримання вимог та норм з її охорони. Також він зазначив, що відповідно до чинного законодавства України заклади освіти незалежно від форми власності набувають право постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності. Крім цього, законодавством передбачено, що обласні ради передають земельні ділянки у власність або у користування з відповідних земель спільної власності територіальних громад для всіх потреб.

Більш детальною інформацією з даного питання та з проєктами рішень обласної ради ви можете ознайомитись на офіційному вебсайті Харківської обласної ради https://oblrada-kharkiv.gov.ua