Відбулось засідання постійної комісії з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО/ООС

До роботи постійної комісії долучилась заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Члени постійної комісії розглянули низку профільних питань, серед яких: призначення керівника Кризового соціального центру для жінок, внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги, внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024–2028 роки та внесли свої пропозиції.

Окрім цього, депутати розглянули проєкт рішення «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023 – 2027 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 05 жовтня 2023 року № 674–VІІ (зі змінами), та затвердження Положення про обласний щорічний конкурс «Кращі за покликанням»».

Згідно із проєктом рішення мета вищезазначеного проєкту полягає у підтримці вже існуючих форм сімейного виховання та спонуканні населення до створення нових прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та родин патронатних вихователів, розширення існуючої мережі прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, родин патронатних вихователів. Окрім цього, пропонується збільшення орієнтовних обсягів фінансування заходів Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023 – 2027 роки на суму 161 500,0 тис. грн., з них 113 500,0 тис. грн. – кошти обласного бюджету, 54 300,0 тис. грн. – кошти бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад.

Більш детальну інформацію з даного питання та з проєктами рішень обласної ради ви можете ознайомитись на офіційному вебсайті Харківської обласної ради https://oblrada-kharkiv.gov.ua