На базі Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» розпочне роботу Навчально-Тренувальний Центр з тактичної підготовки.

Головною метою нового Центру стане забезпечення належної тактичної підготовки, яка відповідає вимогам сучасних технологій та високих стандартів безпеки – зазначив в.о. ректора університету Олексій Литвинов. На базі Центру здійснюватимуться практичні вправи та тренування під керівництвом досвідчених інструкторів-практиків з досвідом бойових дій, фахівців за напрямком «тактична підготовка» – медики, психологи, рятівників

Заступник керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних в’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько привітав колектив та студентів вишу, зазначивши, що в сьогоднішніх реаліях мати навички тактичної підготовки є необхідністю, що може врятувати життя.

На відкритті центру також були присутні представники харківської обласної військової адміністрації, правоохоронці, військові та міжнародні партнери.

Нагадаємо, нещодавно рішенням обласної ради було створено «Обласний Центр підготовки населення до національного спротиву». Метою діяльності Центру є реалізація комплексу заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, а також сприяння готовності громадян України до національного спротиву.