У Пісочині відкрили STEM-лабораторію

Під час візиту до Харківської області Міністр освіти і науки Оксен Лісовий разом з головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко відвідали навчальні заклади, де реалізуються проєкти за підтримки ЮНІСЕФ.
Так, на базі школи у Пісочині відкрилась STEM-лабораторія. Цікавий та комфортний простір для дітей обладнано найсучаснішою технікою. Придбано набір «Робототехніка», «Юний хімік», 3D-принтер, комплект окулярів віртуальної реальності, ноутбуки та інше обладнання.

«Можливості наукової лабораторії для дітей протестували разом з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим, Головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде, начальником ХОВА Олегом Синєгубовим. Надзвичайно приємно, що навіть у воєнний час у прифронтовому регіоні є місце для таких позитивних подій. Для нас важливо, щоб дітям було цікаво вчитися. Але питання безпеки – на першому місці. Тому робимо все можливе для розвитку освіти у регіоні у тих реаліях, які маємо. Вдячні Міністерству та партнерам за допомогу і підтримку», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За підтримки ЮНІСЕФ у Пісочинській громаді також створено безпечний простір і Молодіжний центр – майданчик для творчості, де проводяться майстер-класи з мистецтва, дизайну та запис власних подкастів, відео контенту, є курси з програмування, розробки ігор, представлений напрямок громадянської освіти (програми волонтерства та збільшення обізнаності про державні послуги) та ін.

«Для нас дуже важливо розуміти, з яким проблемами на практиці стикаються освітяни в регіонах, як реалізуються кошти державної субвенції, яким чином налагоджена співпраця з донорськими організаціями. Ми на державному рівні всі ці взаємодії супроводжуємо та формуємо для них відповідні політики. Досвід Харківщини дуже надихає. Бачимо мотивованих вчителів, бачимо нестандартні рішення, бачимо хороший досвід імплементації на рівні громад і області. Потрібно ці практики поширювати на всю Україну», – сказав Оксен Лісовий.

Під час візиту до Харківської області Оксен Лісовий також ознайомився із будівництвом захисної споруди у Коротичі. Фактично це буде підземна школа для 500 дітей, яка за планом зможе витримати пряме влучання С-300.