Відбулось засідання постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування.

Розглянуто питання, що будуть винесені на розгляд сесії обласної ради 20 лютого.

Депутати погодили профільне питання комісії  – проєкт рішення  обласної ради «Про затвердження Антикорупційної програми Харківської обласної на 2024-2026 роки».

Як зазначила начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради Томіла Погуляєва на виконання вимог Методології управління корупційними ризиками, з метою забезпечення прозорості, відкритості, участі громадського суспільства в підготовці антикорупційної програми проведено публічне обговорення проєкту , який був попередньо схвалений робочою групою з оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради.

Проєкт програми має 5 розділів, а саме:

  • Засади антикорупційної політики Харківської обласної ради,
  • Управління корупційними ризиками у діяльності обласної ради
  • Навчання, заходи з поширення інформації щодо програм антикорупційного спрямування,
  • моніторинг, оцінка виконання та перегляд антикорупційної програми,
  • інші заходи, спрямовані  на запобігання корупційним ризикам та пов’язаним із корупцією правопорушенням.

Депутати, крім цього, розглянули клопотання, які надійшли до обласної ради щодо  нагородження Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава» та погодили  проєкт рішень «Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 202202024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року№365-VIII (зі змінами). Метою прийняття рішення є необхідність створення належних умов для функціонування КУ «Обласний Центр підготовки населення до національного спротиву» яка забезпечує реалізацію комплексу заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії.

Крім цього члени комісії розглянули питання щодо ходу виконання низки обласних програм. Зі всіма питаннями порядку денного комісії можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Харківської обласної ради: https://oblrada-kharkiv.gov.ua/