Триває робота щодо відновлення роботи науково-клінічного центру протезування та реабілітації

На засіданні чергової сесії обласної ради депутати затвердили техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації», що пропонується до передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

«Хочу подякувати комісії, в якій працювали представники від міста Харкова, від обласної військової адміністрації, депутатам обласної ради, за те, що, робоча група оперативно все зробила і сьогодні ми маємо техніко-економічне обґрунтування», – зазначила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Передача з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» наддасть можливість залучити додаткові кошти, необхідні для розвитку підприємства і зменшення навантаження на бюджетне фінансування. Відновлення роботи закладу дасть можливість забезпечити послугами реабілітації та протезування пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично, зі всієї Східної частини України.

Нагадаємо, під час XIX сесії обласної ради, що відбулась 15 вересня 2023 року депутати надали згоду на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.