Допомогу – понад мільйон гривень – Комунальному Закладу «Харківська спеціальна школа їм. В.Г. Короленка» надала Благодійна організація «БФ Фонд Еліни Світоліної»

Після заміни систем теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що було виконано минулого року, необхідно було виконати роботи з оздоблення та електропостачання санітарних вузлів, оскільки вони не відповідали санітарним вимогам та були небезпечними для подальшої експлуатації вихованцями закладу.

За результатами особистого візиту Еліни Світоліної в спеціалізовану школу профінансовано такі роботи:

•Гідроізоляція підлоги та стін;

•Укладання кахельної плитки 310 м2;

•Встановлення душових кабін та кабінок в туалетах з дверцятами;

•Заміна вхідних дверей;

•Сантехнічне оздоблення;

•Оздоблення відкосів;

•Встановлення підвісної стелі;

•Встановлення якісного освітлення.

На даний час роботи виконані в повному обсязі. Додатково буде встановлено експрес сушарки для рук, тримачі для туалетного паперу, полиці для душових кабін, фіранки для душових кабін, дозатори рідкого мила, контейнери для сміття.

«Харків посідає особливе місце в моєму серці. Місто, де я почала свій професійний тенісний шлях. І коли торік на благодійному заході «The Priyanca Cup Ukraine Tennis Pro Am Fundraiser» ми зібрали кошти на допомогу України, я одразу подумала про Харків – місто, яке потребує нашої щоденної уваги та допомоги. Наш вибір припав на спеціальну школу імені Короленка, що була суттєво пошкоджена внаслідок російської атаки і потребувала оновлення. Я дійсно щаслива, що ми змогли зробити внесок у відбудову навчального закладу, та закликаю всіх небайдужих опікуватися такими особливими проєктами», – сказала Еліна Світоліна.

Нагадаємо, перших руйнувань освітній заклад зазнав 2 березня 2022 року. На той момент у школі ще залишалося 20 дітей. Вибуховою хвилею вибило вікна, була пошкоджена система опалення, дах, деформувалися стіни. Постраждала будівля дитячого садку, який працює при спецшколі. У закладі навчаються діти з вадами зору з 13 регіонів України.