Прийомні сімʼї та дитячі будинки сімейного типу, які 15 років виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали грошову допомогу

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим, головою Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Іриною Туляковою вручили сертифікати на 50 тисяч гривень прийомним батькам та батькам-вихователям. Грошову допомогу отримали 27 сімей.

«Це радісна подія, але і водночас – це завдання влади – дбати про жителів регіону. Харківська обласна рада завжди робить все можливе для підтримки та допомоги прийомним сімʼям та дитячим будинкам сімейного типу, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже після нас дбати про нашу країну будуть наші діти, відновлювати її після війни. І сьогодні наша основна задача підтримувати дітей регіону, – сказала очільниця обласної ради. – Ця допомога надається в рамках обласної Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023–2027 роки, яка була затверджена депутатами під час сесії обласної ради 5 жовтня минулого року».

Також Тетяна Єгорова-Луценко нагадала, що зокрема Програмою передбачена допомога для родин, які утворили прийомну сім’ю, ДБСТ або сім’ю патронатного вихователя;
якщо прийомна родина та ДБСТ взяли на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дитину з інвалідністю групи А, що потребує паліативної допомоги; оплата відпочинку та оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у ДБСТ та прийомних сім’ях, спільно з батьками-вихователями та прийомними батьками і їхніми власними дітьми на умовах співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 50%.