Тетяна Єгорова-Луценко: Сила жінки – у здатності бачити можливості там, де інші бачать перешкоди, та створювати позитивні зміни для рівного суспільства щодня

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у Міжнародному форумі «Жінки в суспільстві: ЛІДЕРСТВО. ДОСВІД. ІННОВАЦІЇ.», що пройшов сьогодні у Дніпрі. 

Серед учасниць: представниці органів державної влади і органів місцевого самоврядування, наукової спільноти, міжнародних і громадських організацій, правоохоронної системи, бізнесу та спорту.

 Дискусії точилися навколо таких тем: вплив політично-громадських організацій на зміни, сучасні виклики інтеграції жінок на посади в правоохоронній системі, роль жінок і дівчат у науці та науковому і технологічному співтоваристві, жіночий бізнес та соціальна відповідальність під час війни, підвищення ролі жінок в олімпійському русі.

Тетяна Єгорова-Луценко поділилася своїм досвідом роботи у складних умовах воєнного часу, а також розповіла про своє бачення ролі жінки у сучасні політиці.  

«Спільне горе об’єднало всіх жінок України –  вчителька,  політикиня, домогосподарка, лікарка, спортсменка – всі однаково відчули страх і в той же час впевненість  жити далі і боротися.  Українські жінки показали себе справжніми воїнами. Українки стоять на лінії вогню, служать в загонах територіальної оборони. Наші дівчата підривають російські танки, рятують поранених українських героїв, дивляться у приціл снайперської гвинтівки, керують літаками і дронами, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Що стосується жінок у політиці – це не лише про можливість приймати відповідальні рішення, але й здатність надихати інших рухатись вперед. А сила жінки у здатності бачити можливості там, де інші бачать перешкоди, та створювати позитивні зміни для рівного суспільства щодня. Протягом складного періоду нам вдавалось не лише протистояти викликам, але й підтримувати жіноче лідерство, займатись питаннями протидії домашньому насильству, розвитку публічного безбар’єрного простору, зменшення розриву в оплаті праці чоловіків та жінок».