Викладачі закладів професійно-технічної освіти Харківщини зможуть взяти участь у міжнародному проєкті «Ремісники без кордонів»

Деталі проєкту обговорили під час онлайн конференції за участі начальника управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Максима Колінька, координатора проєкту Маркуса Ейхера (Німеччина) та представників навчальних закладів профтехосвіти області.

Мета проєкту – допомогти у навчанні ремісників в Україні для післявоєнної відбудови держави.

Проєкт «Ремісники без кордонів» ініційовано німецькою Ремісничою палатою Франкфурт-Рейн-Майн за підтримки Німецького Федерального Міністерства з питань економічної співпраці та розвитку разом із європейськими партнерами з Польщі, Італії та Франції.

Успіх попередніх років надихнув ініціаторів проєкту провести його для потреб ринку українських ремесел, який знищується російською агресією.

Під час робочої зустрічі відбулося обговорення можливості навчання українських майстрів та обміну досвідом щодо навчання студентів за міжнародними стандартами. Мова йшла також про адаптацію вищезгаданого проєкту до умов, в яких перебуває область. Були розглянуті варіанти взаємодії в рамках проєкту як в онлайн форматі, так і в офлайн як тільки дозволить безпекова ситуація.

Ідея проєкту – налагодити зв’язок зі спільнотою викладачів профтехосвіти Харківщини.

У зв’язку з неможливістю безпосереднього перебування представників ремісничих місій в Україні під час війни, проєкт пропонує проведення онлайн курсів для викладачів за обраними темами.