Харківська обласна рада як територіальний координатор «Угоди мерів – Схід» запрошує приєднатися до ініціативи European Sustainable Energy Week 2024 та організувати Дні сталої енергії в період з 1 березня по 30 червня 2024 року.

День сталої енергії – це захід, що сприяє енергетичній трансформації та створює позитивний вплив на суспільство.

Щоб стати частиною European Sustainable Energy Week, потрібно організувати заходи у своїх громадах та зареєструвати їх на офіційному порталі EUSEW (https://interactive.eusew.eu/).

Реєстрація триває до 31 травня 2024 року.

Які переваги реєстрації заходів на платформі?

участь в європейській ініціативі EUSEW;

 додаткова видимість громади на інтерактивній карті платформи та в мережі загалом;

 можливість використовувати матеріали з інструментарію організатора (https://interactive.eusew.eu/sustainable-energy-days-toolkit/?fbclid=IwAR090wF6bGTFXCTWfTMkW9z6NaUG7veqHkk387M6uROLQNemSW_0rOP5WYk ).

 Нагадаємо, що з 11 по 13 червня 2024 року відбудеться Європейський тиждень сталої енергії — найбільша щорічна подія, присвячена відновлюваним джерелам енергії та ефективному використанню енергії в Європі. Цьогоріч захід відбуватиметься під гаслом – «Енергетичні рішення з нульовим балансом викидів вуглецю для конкурентоспроможної Європи». Україна починаючи з 2009 року є активним учасником EUSEW.

Звертаємо увагу на те, що громади можуть долучитися до проведення Днів сталої енергії, як в період з 1 березня по 30 червня, так і в будь-який інший зручний для громади період.

Щороку Covenant of Mayors – East надихає та заохочує українські громади до цієї ініціативи. Завдяки фінансової підтримки ЄС, проєкт  #CoMEast має можливість надати заохочувальні подарунки учасникам. З  метою підтримки Ваших заходів просимо заповнювати цю форму: https://forms.gle/7BDHqDS7uy73gfx1AA