Вебінари для громад

7 березня, 10:00 Інститут землекористування НААН запрошує на вебінар «Майстерня земельних питань». Під час заходу будуть розглянуті питання:

Розпорядження землями водного фонду, землями в межах прибережних захисних смуг і під водними об’єктами. Приклади поширених помилок в питаннях розпорядження землями водного фонду.

Законодавство, що регулює питання повноважень при розпорядженні землями водного фонду, землями в межах прибережних захисних смуг і під водними об’єктами.

Договір оренди водного об’єкту, суб’єкти укладання такого договору, предмет договору, суттєві умови договору, питання забезпечення доступу громадян до водного об’єкту, підстави для розірвання договору оренди водного об’єкту, питання плати за землю при укладанні договору оренди водного об’єкту. Встановлення прибережних захисних смуг.

Приклади поширених помилок в процесах розпорядження. Чи потрібно переукладати договори оренди водного об’єкту після зміни орендодавця за результатами зміни повноважень громад.

Реєстрація: https://tinyurl.com/y277w4n9

7 березня, 15:00 запрошуються на зустріч представники ОМС, які опікуються фінансовими та юридичними питаннями.

Під час зустрічі розмова піде про те, чому та яким чином кожна тергромада в особі ОМС/ВА має право на статус потерпілого внаслідок міжнародного злочину російської агресії та на відшкодування майнової шкоди за рахунок майна рф та її пособників. Що і чому відноситься до майнової шкоди, як її обґрунтувати та яким чином сформоване право майнової вимоги до агресора сприятиме відновленню територіальної громади та має стати обов’язковою складовою стратегії розвитку кожної територіальної громади України.

Команда проєкту надає безоплатну юридичну підтримку органам місцевого самоврядування/військовим адміністраціям задля подолання тяжких наслідків російської агресії і готові проводити за запрошенням персональні зустрічі з зацікавленими громадами.

Реєстрація: https://tinyurl.com/4tc2xwju