Сьогодні український народ і весь світ відзначає 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка – геніального українського поета, талановитого художника, безсмертного борця за вільну та незалежну Україну.

Упродовж багатьох десятиліть й донині слова Великого Кобзаря були й залишаються дороговказом у нашій національно-визвольній боротьбі, дають настанови, надихають та сповнюють серця українців впевненістю у невідворотній перемозі над ворогом.

І нині, під час повномасштабного вторгнення та жахливих ракетних атак по мирних містах, як ніколи виразно проступають актуальні пророцтва великого поета, що у грудях українців оживлюють козацькі дух і гідність, патріотизм й відвагу, віру та самопожертву.

Ми вшановуємо не лише великого поета, письменника, художника Тараса Шевченка, а й віддаємо шану людині, яка найвиразніше ідентифікувала нашу українську націю у світі на основі української мови, культури та духовності. 

Пам’ятаймо пророчі слова провідника української нації: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі», – тримаймося купи та продовжуймо боротися за нашу правду і волю, завзято захищаючи суверенітет і гідність нашої держави. 

Українці – нація сильних і вільних людей, які нікому й ніколи не корилися! Переможемо!

Голова Харківської обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО