Добровольці Харківщини отримали відзнаки обласної ради з нагоди Дня українського добровольця

Привітав захисників та захисниць заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько.

«Від голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та від себе особисто вітаю вас з професійним святом. Дякую вам за зразкове виконання обов’язків, відданість справі, особисту мужність і героїзм, за захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. Ваша активна громадянська позиція на сьогодні є зразком патріотизму та любові до Батьківщини. Починаючи з 2014 року ви захищаєте країну від внутрішнього і зовнішнього ворога», – сказав Максим Колінько.

Він також відзначив, що депутати обласної ради під час сесії затвердили рішення про створення комунальної установи «Обласний центр підготовки населення до національного спротиву». Метою діяльності установи є реалізація комплексу заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, а також сприяння готовності громадян України до національного спротиву.

«Все це нам дозволить більш ефективно боротися з ворогом. Бажаю найскорішої Перемоги, здоров’я, благополуччя у ваших сім’ях. Слава добровольцям Харківщини! Слава Україні!», – сказав Максим Колінько.

Довідково: Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету. Новий виток розвитку добровольчому руху надав Закон України «Про основи національного спротиву», ухвалений 16 липня 2021 року. Відповідно до цього закону добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони в межах території відповідної територіальної громади.