Гранти для музеїв, бібліотек та інших культурних інституцій «єМістечко» EVZ

У  рамках програми підтримки «єМістечко» надаються ґранти музеям, бібліотекам та іншим культурним інституціям, які бачать себе місцями, що творять ідентичність, та хочуть формувати життя у своїх громадах та залучати людей. У музеях, бібліотеках, культурних центрах та інших відповідних осередках створюватимутся жваві місця для зустрічей – спільно з місцевою громадою, адміністрацією та організаціями громадянського суспільства. Особливо вітаються проєкти, які представляють інтереси людей, які пережили нацистські переслідування, охоплюють меншини, а також враховують потреби біженців, що повернулися, і ВПО.

За допомогою нової програми підтримки «єМістечко – простір для кожного!» Фонд EVZ хоче допомогти усталеним місцям навчання та культури перетворитися на Треті місця. Треті місця – це місця, які є найбільш важливими для людей після домашнього середовища (перше місце) та робочого місця (друге місце). Іншими словами, Треті місця – це місця для соціальних зустрічей, де люди збираються разом, щоб обмінюватися ідеями, працювати, вчитися, спільно розробляти та впроваджувати нові ідеї чи низькопорогові пропозиції або просто проводити час разом.

Сума: може становити від 30 000 євро до 80 000 євро.

Що може профінансуватись:

  • Розвиток та перебудову культурного центру під місце для зустрічей та спілкування (ремонт чи закупку обладнання, макс. 20% від запланованих витрат).
  • Витрати на персонал для роботи на місцях для комунікації та компенсації витрат волонтерів.
  • Матеріальні витрати на проєктну роботу, громадські заходи та нетворкінг.
  • Заходи у галузі роботи з громадськістю.
  • Заходи з оцифровування/ діджиталізації.
  • Підтримку постраждалих від націонал-соціалізму.

Дедлайн: кінцевий термін подачі заявок – 17 березня 2024 року.

Деталі за посиланням https://www.stiftung-evz.de/ru/chto-my-podderzhivaem/jemistechko/