Військові та «Центр екстреної медичної допомоги» отримали турнікети та набори для надання першої медичної допомоги від благодійників 

Гуманітарна допомога була надана в рамках Меморандуму про співробітництво та взаєморозуміння між Харківською обласною радою (Україна) та Асоціацією «Медична і благодійна допомога Франція-Україна» (L’Association Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе). Документ підписали операційна директорка асоціації медичної допомоги Франція-Україна Діана Дольс та голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. 

Нагадаємо, що нещодавно одній із військових частин та КНП Харківської обласної ради  «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» для ефективного надання екстреної медичної допомоги населенню Харківщини були надані дві машини швидкої допомоги. Загалом від асоціації “Aide Médicale & Caritative France-Ukraine ” область отримала 9 машин швидкої допомоги. 

Крім цього, протягом двох останніх років французькі партнери регулярно надають  Харківщині благодійну гуманітарну допомогу. Зокрема, громади регіону отримали: 

– водонапірні башти; 

– спецтранспорт; 

– лікарняні ліжка; 

– медичне обладнання; 

– ліки; 

– одяг, 

– дитяче харчування та інше медичне та побутове приладдя.