На Харківщині проходять відбіркові змагання бригад екстреної невідкладної допомоги КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»

Привітав медиків та побажав успіхів у подальших всеукраїнських змаганнях заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько.

«Перш за все дозвольте передати слова вітання від голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко. Хочу наголосити на тому, що ви всі учасники надважливих змагань вже 763 доби. Два роки ви  рятуєте людей в той час, коли на Харківщину летять ракети, ризикуючи своїм власним життям. Дякуємо, що ви лишаєтесь в Україні, на рідній Батьківщині. Тож нехай переможе найкращий, але кожен з вас – вже герой», – зазначив Максим Колінько.

В свою чергу директор КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта побажав удачі командам та зазначив, що медики екстренки Харківщини мають неабиякий досвід у наданні екстреної медичної допомоги в різних умовах. 

«Ваші практичні навички, які ви отримали під час своєї роботи в умовах воєнного стану, – безцінні. Кожен з вас – професіонал. Вважаю, що наш Центр екстреної допомоги та медицини катастроф – найкращий,  і це завдяки вам. Найпотужніша команда, хоча це і умовно, поїде на всеукраїнські змагання. Хай Бог вам допоможе», – сказав Віктор Забашта.

Змагання українських команд бригад медиків пройде у травні в Чернівцях. 

Це перші змагання від початку повномаштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. До цього вони відбувалися щорічно, і харківські медики не раз ставали переможцями.

Бригади протягом дня демонструють на практиці свій професіоналізм у тій чи іншій критичній ситуації, де необхідна допомога лікаря. Визнають найкращих кваліфіковані судді.