Відбулось засідання постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування

В роботі комісії взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.

Депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про утворення тимчасової контрольної комісії Харківської обласної ради з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області».

Як доповів начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Ілля Крючков, 20 лютого 2024 року головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко було видано протокольне доручення про утворення комісії, яка  має  працювати і вивчати питання захисту прав і інтересів дітей.

«Виконавчим апаратом обласної ради розроблено відповідний проєкт рішення про утворення тимчасової контрольної комісії. Рішення ґрунтується  на приписах статті 48 Закону України про місцеве самоврядування, а також на підставі глави 19 Регламенту Харківської обласної ради, яка регламентує порядок утворення  тимчасових контрольних комісій обласної ради», – зазначив Ілля Крючков.

Дане питання винесене на розгляд позачергової сесії обласної ради, що відбудеться 10 квітня. Відповідне розпорядження підписане головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко.

Друге питання порядку денного комісії – про розгляд листа директора територіального управління державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві Д. Маньковського (вх. № обл. ради № 2658/01-33 від 04.04.2024). Депутати прийняли це питання до відома та направили його на розгляд до Харківської обласної військової адміністрації.