Відбулась позачергова XXII сесія Харківської обласної ради

Пленарне засідання пройшло в онлайн форматі.

«Виконавчий апарат активно працював і продовжує працювати, і за це кожному з вас величезна вдячність. За те, що робите все можливе, щоб Харківщина пережила ці складні часи і місцеве самоврядування було збережене. Обласна рада, обласна військова адміністрація, військові адміністрації населених пунктів області, районні ради та територіальні громади об’єдналися у єдину потужну команду задля перемоги, перемоги нашої країни і перемоги нашої Харківщини. Слава нашим воїнам, які зараз захищають нашу державність, суверенітет і незалежність України! Бажаю нам усім плідної роботи», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

До засідання долучились начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко, перший заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Сергій Чабань, начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв.

Олег Синегубов поінформував про стан енергетичної системи регіону, окреслив плани та графіки щодо надання електроенергії в області, а також розповів про ситуацію на фронті.

«Ми наразі плануємо перейти на графіки відключення більш ощадливі, 2-3 години на добу не буде електроенергії, це все плани. Вчора також були розглянуті питання щодо   створення безпечного освітнього середовища  на території Харківщини, наразі працюємо з Міністерством освіти та науки України, щоб найближчим часом вийшла постанова «Про виділення коштів для Харківської області», – зазначив Олег Синєгубов.

Разом із цим, на початку сесії, заслухали інформацію щодо стану доріг державного значення у Харківській області, яку надав начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алаксєєв.

Нагадаємо, що на попередньому пленарному засіданні сесії депутати ухвалили рішення звернутися до Уряду по допомогу з ремонтом дороги Харків-Київ.

Андрій Алексєєв зазначив, що кошти на ремонт доріг державного значення  в межах Харківщини виділені, але не в повному обсязі. Також він зауважив, що наразі повна ланка техніки залучена в ремонтних роботах, які ведуться на автомобільній дорозі М-03 та кільцевій Харкова.

Депутати затвердили низку Порядків використання коштів обласного бюджету, зокрема:

– на виплату одноразової адресної грошової допомоги особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;

– на виплату щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України;

– на виплату щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.