У ХАІ відзначили Всесвітній день авіації та космонавтики

У щорічному  засіданні Вченої ради Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ», присвяченого  святу, взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.  Вона привітала колектив вишу та вручила відзнаки. 

«Від імені голови Харківської обласної ради та всього депутатського корпусу хочу щиро привітати вас зі святом та подякувати від усього серця за те, що навіть в найскладніших умовах, посеред війни, ви демонструєте незламність, вірність науці, зберігаєте всі ті надбання, що має ваш славетний інститут. Хочу побажати Перемоги, миру, щоб скоріше в стінах вашого закладу пролунали голоси студентів, щоб поруч з вами були надійні люди, які поділяють ваші цінності, поважають вашу працю та цінують ваш талант, а ми зі свого боку зробимо все можливе аби ви відчували підтримку та турботу з боку органів місцевого самоврядування та всіх гілок влади»,- сказала Валерія Дзюба. 

В.о. ректора вишу Олексій Литвинов звернувся до колективу з вітальним словом. 

«Я щиро вітаю вас з Всесвітнім днем авіації та космонавтики. Всім відомо, що 63 роки тому відбувся політ людини у навколоземний простір. Таким чином, людина відкрила для себе нову епоху – освоєння космічного простору. Цей перший найбільший крок був зроблений за участі представників і науковців ХАІ. Усі знають скільки зусиль наші випускники, конструктори зробили для того аби мрії багатьох людей протягом тисячоліть стали реальністю. Я зичу нам усім скорішої перемоги во славу Україні»,- сказав Олексій Литвинов. 

Національний аерокосмічний університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» – заклад вищої освіти технічної спрямованості, головною місією якого є розвиток аерокосмічної галузі в Україні та світі шляхом підготовки висококваліфікованих і конкурентоспроможних інженерних кадрів. За понад 90 років існування викладачами та студентами ХАІ спроектовано та піднято у небо понад 30 різних літаків та більше ста типів безпілотних апаратів з маркою ХАІ.

Від початку повномасштабного вторгнення рф, деякі приміщення вишу зазнали пошкодження. Не дивлячись на це від початку воєнних дій,  на території університету почала роботу пекарня, їдальня, забезпечувалося опалення будівель, водо- і енергопостачання.