Розпочався третій курс навчання в рамках міжнародного проєкту «Ремісники без кордонів»

В рамках співробітництва з Великопольським воєводством Харківщина доєдналася до проєкту «Ремісники без кордонів». В проєкті беруть участь представники ремісничих та торговельно-промислових палат країн Польщі, Франції, Італії та Німеччини, за підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Мета проєкту полягає у підтримці ремісників та обміну досвідом, підвищення кваліфікації фахівців виробничих професій.

Заняття для викладачів та майстрів закладів професійно-технічної освіти Харківщини проводиться  за 3-ма напрямками, обраними фахівцями закладів: зварювальне ремесло, автомеханіка та перукарське мистецтво.

Наразі  в рамках проєкту проводиться навчання для перукарів. Воно  проходитиме протягом 16 тренінгових днів по дві години. Переклад здійснюється з німецької на українську шляхом послідовного перекладу.

Участь у проєкті беруть 18 дизайнерок парикмахерського мистецтва Державного професійно-технічного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну» та Української інженерно-педагогічної академії.

Довідково: Проєкт «Ремісники без кордонів» створено німецькою Ремісничою палатою Франкфурт-Рейн-Майн разом із європейськими партнерами з Польщі, Італії та Франції. Від Харківського регіону в проєкті беруть участь наступні заклади освіти:

– Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області»;

-Державний професійно-технічний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну»;

-Харківський автомобільно-дорожній фаховий коледж;

– Харківський автотранспортний фаховий коледж;

-Українська інженерно-педагогічна академія.