Тетяна Єгорова-Луценко: Обʼєктивно оцінити спроможність органів місцевого самоврядування зможемо по завершенню російської військової агресії

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у брифінгу, який пройшов на майданчику Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Участь також взяли голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та голова Правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України, мер Бучі Анатолій Федорук.

«Головна тема – адміністративно-територіальна реформа, яка є однією з найбільш успішних у Центральній та Східній Європі. Війна, звісно внесла свої корективи, і після її завершення потрібні будуть деякі зміни.

Обʼєктивно оцінити спроможність органів місцевого самоврядування зможемо по завершенню російської військової агресії. Наразі ОМС справляються з викликами на стільки, на скільки це можливо. 

Обговорили важливість законопроєкту 9559-д (щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України), а також – законопроєкти #11067 ( щодо адміністрування місцевих податків) та 4298 (передбачає внесення змін до Закону «Про місцеві державні адміністрації», зокрема, трансформацію МДА в органи префектурного типу)», – відзначила Тетяна Єгорова-Луценко.