Тетяна Єгорова-Луценко бере участь у 160 пленарному засіданні Комітету Європейських Регіонів у Брюсселі

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко на запрошення президента Комітету Європейських Регіонів Вашко Алвеса Кордейро долучилась до заходу у статусі спостерігача.

«Брюссель. 160 пленарне засідання Комітету Європейських Регіонів розпочалось з питання війни в Україні.

Емоційна промова мера Маріуполя Вадима Бойченка про бомбардування міста, вбивств і катування росіянами місцевих жителів, нікого не залишила байдужим. Учасники заходу висловили підтримку нашій державі, солідарність з українським народом у боротьбі за незалежність, вкотре засудивши російську військову агресію.

Важливо, щоб міжнародна спільнота не забувала про те, які наслідки має російська військова агресія і може мати в майбутньому не тільки для Європи, але й для всього світу.

Тільки разом, тільки спільними зусиллями.

Я вдячна пану Вашко Алвесу Кордейро, президенту Комітету Європейських Регіонів за запрошення на це важливе зібрання», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

В порядку денному сесії сьогодні також:

◽️обговорення подальших кроків за підсумками 10-го Європейського саміту регіонів та міст;
◽️ухвалення висновків щодо локалізації виробництва енергії, механізму вирішення юридичних та адміністративних перешкод у транскордонному контексті тощо;
◽️ухвалення угоди про створення міжінституційного органу ЄС з питань етики.
◽️ ухвалення висновків: «Розумне, стале та доступне житло як інструмент місцевої влади для вирішення численних проблем», «Захист демократії» та ін.