Відзнаки Харківської обласної ради отримали представники регіонального відділення Червоного Хреста з нагоди 106-річчя з дня заснування товариства в Україні

Привітала від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко і вручила грамоти та подяки заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

«Хочу привітати вас з цією датою. Кожного дня ви там, де найскладніше. Харківська обласна організація – лише 33 тисяч людей пройшли через call-центр, більше 150 волонтерів, понад мільйон людей, яких ви охопили своєю турботою. Це лише три цифрі, але їх багато і вони говорять про ваші досягнення. На сьогодні неможливо представити Харківщину без людей в червоних жилетах, на яких є хрест. Велика сердечна повага до кожного з вас, хто обрав це служіння. Ви люди з величезним серцем – дякую кожному. Бажаю, щоб ви щодня відчували ту повагу, яка є до вас. Я бажаю вам Перемоги і знаю, що після неї ви не залишитесь осторонь і зробити все можливе аби відновити Харківщину і Україну, реабілітувати людей і повернути до нормального справжнього життя. Миру в душі, людського щастя, і нехай з вами поруч будуть ваші рідні», – сказала Валерія Дзюба.

В свою чергу голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров привітав колег з Днем заснування товариства в Україні і подякував всім за увагу до організації.

«Я радий, що сьогодні ми маємо можливість привітати один одного у безпечному просторі, потиснути руку один одному і висловити слова підтримки. Я захоплююся кожним з вас, я захоплююся жителями Харківщини – незламні люди, бо допомагає не лише Червоний Хрест, допомагають звичайні жителі області. Я вдячний всім представникам влади, ДСНС, поліції. Третій рік війни – у нас чітко відпрацьовані спільні дії в різних ситуаціях. Це все величезна робота для людей», – зазначив Костянтин Башкіров.

Довідково. Український Червоний Хрест — найбільша гуманітарна організація в Україні, що вже понад сто років спрямовує свої зусилля на захист життя, здоров’я та гідності людей. 24 обласних та майже 200 районних організацій, в яких понад 8000 волонтерів:

– допомагають державі у реагуванні на всі надзвичайні ситуації;

– надають психосоціальну та гуманітарну допомогу незахищеним верствам населення;

– навчають першій допомозі;

– надають комплексну гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам;

– відновлюють пошкоджену внаслідок війни інфраструктуру;

– будують модульні містечка для тих, хто втратив житло;

– передають громадам автономні засоби електроенергії, котельні тощо для підтримки критичної інфраструктури, медичних закладів та місць розміщення ВПО у час ймовірного пошкодження під час війни енергетичних об’єктів;

– інформують про мінну небезпеку, найрозповсюдженіші захворювання та здоровий спосіб життя;

– здійснюють догляд вдома за одинокими людьми;

– поширюють знання з міжнародного гуманітарного права;

– надають первинну медичну допомогу у віддалених населених пунктах;

– допомагають тим, хто найбільше потребує підтримки.

З 24 лютого 2022 року задля допомоги постраждалим людям Український Червоний Хрест мобілізував усі можливі сили та ресурси. Співробітники і волонтери майже цілодобово доставляли гуманітарну допомогу; допомагали з евакуацією та транспортуванням маломобільних людей.