Харківська обласна рада розширює співпрацю з міжнародними партнерами

Всесвітня лютеранська федерація (Lutheran World Federation, LWF) висловила намір допомогти Харківщині по декільком напрямкам.

Радник голови обласної ради Євгеній Грицьков та заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько провели зустріч з головою Всесвітньої Лютеранської Федерації в Україні Марком Мулланом. Він зауважив, що організація наразі співпрацює лише з Харківщиною і має бажання допомогти області та жителям регіону у відновленні.

«Ми маємо намір працювати за напрямками збільшення надання соціально-психологічної підтримки, зробити ці послуги більш доступними для жителів області, підтримка родин героїв. Наступне це відновлення житла жителів області. Ця допомога може стати довгостроковою. Також відновлення бомбосховищ і створення там умов для безпечного навчання дітей. І загальна гуманітарна допомога та підтримка», – сказав Марк Муллан.

Радник голови обласної ради Євгеній Грицьков подякував Марку Муллану за активну позицію щодо надання допомоги Харківщині.

«Я хочу передати слова вітання від голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, яка наразі знаходиться у відрядженні. І хочу запевнити, що ми маємо великий досвід у співпраці з міжнародними організаціями протягом двох років повномасштабних воєнних дій на території України. Тому для нас дуже важлива сьогоднішня зустріч, яка стане запорукою подальшої співпраці», – зазначив Євгеній Грицьков.

Довідково. Створення міжнародної мережі лютеранських церков було започатковане 1923 заснуванням Всесвітньої лютеранської конвенції. Станом на 2023 членами організації є 149 церков у 99 країнах світу, які сукупно об’єднують понад 77 млн вірян лютеранської традиції. Серед основних царин спільної діяльності церков: міжцерковне спілкування та міжконфесійний діалог, екуменічні зусилля, гуманітарна допомога, соціальна робота, богословські судії, права людини, місіонерська діяльність, сприяння справедливості, миру тощо.
Основними цінностями організації визначені: гідність і справедливість, співчуття та відданість, повага до різноманітності, включення та участь, прозорість (цілей, процесів, рішень та використання довірених ресурсів) і підзвітність.