У Харківському драматичному театрі відбулась презентація твору-п’єси «Полин моя солодка» до роковин аварії на Чорнобильській АЕС

Напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф і 38-ої річниці ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС активіст чорнобильського руху Володимир Джура презентував твір-п’єсу «Полин моя солодка», яку присвятив жахливим подіям атомної катастрофи.

У заході взяли участь представники обласної влади, зокрема, заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько, представники чорнобильського руху регіону та громадськості.

Максим Колінько висловив слова вдячності від імені голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, депутатів обласної ради за подвиг, який зробили ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, їх внесок у майбутнє та розвиток країни.

«Ви розпочали творити свій щоденний подвиг 38 років тому. І продовж всього часу саме Чорнобильський рух довів свою міць, свою славетну історію і продовжує свою місію, навіть зараз, в умовах воєнного стану. У цей день хочу побажати вам здоров’я, мирного неба та найскорішої перемоги. Слава Чорнобильському руху! Слава Україні!», – сказав Максим Колінько.

Разом із цим, він передав Володимиру Джурі заохочувальну відзнаку голови обласної ради «Цінний подарунок – годинник з логотипом “Голова Харківської обласної ради”» за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток національно-патріотичного руху Харківщини та з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Довідково.
Твір-п’єса «Полин моя солодка» розповідає про долю двох поколінь українців, які переплітаються на фоні найстрашніших трагедій новітньої історії України – аварії на Чорнобильській АЕС та російського вторгнення в Україну. Автор розкриває героїзм простих людей у часи надзвичайних випробувань (неймовірні людські долі, палке кохання, зрада, стійкість та коливання, страх та безстрашшя, віра в Перемогу та тваринна слабкість).