Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Всесвітньою Лютеранською Федерацією в Україні та Харківською обласною радою

Документ підписали голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко та керівник групи LWF в Україні Марк Муллан.

Напрямки співпраці:
⁃ надання гуманітарної допомоги;
⁃ реалізація проектів соціальної та психологічної допомоги;
⁃ проекти з відновлення житла в Харківській області, що постраждали від російської військової агресії проти України;
⁃ реалізація проектів з відновлення закладів охорони здоров’я, проведення тренінгів з розвитку окремих форм допомоги, зокрема з подолання посттравматичного стресу у постраждалих від бойових дій;
⁃ створення безпечного освітнього простору в умовах надзвичайної ситуації.

«LWF в Україні самостійно вирішили зосередитись на допомозі Харківській області, розглядаючи наш регіон для довгострокового співробітництва у відновлення житла, створенні умов для полегшення доступу до соцільно-психологічної допомоги, розглядають можливість надання невеликих грантів для розвитку бізнесу сімей загиблих героїв», сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Серед реалізованих проєктів – разом з програмою УВКБ ООН Всесвітня лютеранська федерація відремонтувала 525 квартир, які були пошкоджені під час війни, що дозволило 1500 людям повернутися до своїх домівок. Цього року розпочали співпрацю з двома громадами Харківщини: Первомайською – з питань відновлення вікон в житлових будинках, що постраждали від російських обстрілів, та Близнюківською – щодо облаштування бомбосховища в школі.

«Також LWF реалізовували проєкти у Чернігові. З паном Марком Мулланом обговорили можливість допомоги й іншим регіонам України», – повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.