Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в онлайн-засіданні Урядового комітету з питань економічної, фінансової і правової політики, паливно-енергетичного комплексу, стратегічних галузей промисловості та правоохоронної діяльності

Зібрання пройшло  під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко.

Як пояснила голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко, серед нагальних питань – внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268, які спрямовані на упорядкування розмірів посадових окладів працівників органів місцевого самоврядування. 

«УАРОР  внесла декілька пропозиції, зокрема, щодо врегулювання питання щодо виділення з державного бюджету субвенцій відповідним місцевим бюджетам», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також позицію Асоціації щодо законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України» (№ 9559-д) була озвучена під час засідання підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування.

Воно пройшло під керівництвом народного депутата, голови підкомітету Віталія Безгіна.

«Наголосила на тому, що в законопроєкті має бути чітко прописана норма щодо проведення онлайн засідань сесій та комісій. Більше того – з початку запровадження військового стану. Підкомітет підтримав», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також була озвучена пропозиція щодо переліку питань, які можуть розглядатися на онлайн засіданні, зокрема пропонується вилучити земельні та ті, що стосуються природних ресурсів. 

Дискусія щодо остаточної редакції триває.

Загалом народні депутати внесли 115 пропозицій.