Звернення голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

8 травня Україна разом з усім вільним світом згадує роки страшних звірств в історії людства: кровопролитні бої, мільйони жертв, зло, яке приніс нацизм світу, на нашу землю.

Сьогодні низько вклоняємось усім, хто виборював перемогу в боях на фронтах, усім борцям проти нацизму, вшановуємо пам’ять всіх жертв Другої світової війни. День капітуляції нацистської Німеччини у 1945 році та перемоги Антигітлерівської коаліції, до якої внесок зробили мільйони українців.

Цей подвиг – взірець патріотизму, мужності та самопожертви, назавжди буде прикладом для наслідування і приводом для нашої гордості та безмежної вдячності.

На жаль, наша країна знову у стані війни. Висловлюємо шану українським військовим, добровольцям, які щодня боронять цілісність, суверенітет нашої країни та український народ від російського агресора. Молимося за полеглих, відстоюємо свою свободу.

Не забуваючи про найважливішу перемогу XX століття, кожен з нас на своєму місці робить все можливе задля нової Перемоги – України. Ми віримо, що цей день настане якнайскоріше. І це буде спільною перемогою усього світу над жорстокістю і терором, перемогою усіх, хто нам сьогодні допомагає.

Ми боремось за мир на рідній землі. Ми боремось за мирне та безпечне життя всього вільного світу. За нами правда!

Пам’ятаємо. Перемагаємо. Слава Україні!