Харківщину відвідала Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Під час чергового засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій, зустрічі з представниками міжнародних організацій та волонтерами, наради з начальниками районних військових адміністрації та керівниками громад Харківщини, представниками ДСНС та поліції порушили низку важливих питань. Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова – Луценко взяла участь у нарадах.

«Мова йшла про евакуацію населення з прикордонних громад. Наразі займаємось питанням вивезення 533 людей з 6 обласних комунальних закладів – інтернатних установ сфери соціального захисту. Після перемовин з головами обласних рад вже є домовленості про евакуацію частини людей до різних областей. Вдячна усім, хто відгукнувся, робота триває», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також обговорили питання надання допомоги регіону волонтерами, міжнародними організаціями, які мають чітко розуміти, в якому населеному пункті, і яка саме допомога потрібна на зараз. Для цього, за словами Ірини Верещук, має бути створений план оперативних заходів, а громади – надати список потреб зокрема щодо підтримки ВПО і сталого проходження опалювального сезону.

«Є домовленості щодо організації відпочинку дітей та матерів з дітьми з Харківщини (впродовж 90 днів) на Західній Україні. Також Харківська область має можливість долучитися до експериментального проєкту з водозабезпечення», – прокоментувала результати нарад Тетяна Єгорова-Луценко.

В обговореннях взяли участь народний депутат Павло Сушко, заступники начальника ХОВА Євген Іванов та Віта Ковальська.