Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у засіданні наглядової ради Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні»

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко подякувала Офісу Ради Європи за увагу до України і допомогу на шляху євроінтеграції нашої держави, зазначивши, що рф жодним чином не зможе вплинути на те, щоб українці змінили свій вибір.

«Нагадаю, що мета Програми, яка реалізується в рамках Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023 – 2026 роки, полягає у зміцненні системи демократичного врядування та публічної адміністрації України на всіх рівнях відповідно до Європейських стандартів під час війни та у повоєнний період, – відзначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Умови війни ставлять перед громадами, районами, регіонами низку складних завдань, але наше самоврядування зобов’язане брати на себе відповідальність за добробут та захист прав».

УАРОР бере активну участь у наданні пропозицій до законопроектів, зокрема, євроінтеграційних та суміжних з ними (№11054, №9450). Представники Асоціації долучились до обговорення консультацій Ради Європи щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні (№4298).

«Під час засідання озвучила декілька пропозицій щодо пріоритетів співпраці з Радою Європи. Окрім того, на наступну зустріч презентуємо концепцію роботи і розвитку субрегіонального рівня з метою отримання консультацій від експертів щодо її відповідності євростандартам», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.