В обласній дитячий клінічній лікарні планують провести реконструкцію будівлі з прибудовою захисної споруди цивільного захисту

Під час засідання постіної комісії з питань спільної власності територіальних громад області депутати погодили  проєкт рішення обласної ради “Про надання згоди для отримання містобудівних умов та обмежень”. 

В.о. директора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації Віктор Богдан та в.о. директора КНП ХОР « Обласна дитяча клінічна лікарня» Олексій Саво прокоментували, що основним призначенням захисної споруди, що проектуються, є створення належних умов для перебування пацієнтів лікарні та персоналу  протягом певного часу (до 48 годин), що підлягають укриттю, та забезпечення їх захисту шляхом виключення або зменшення прогнозованих впливів небезпечних чинників, які можуть виникнути як складова частина надзвичайної ситуації, воєнних (бойових) дій та терористичних актів.

Проєктна потужність – 525 осіб, з яких: 

–  Персонал (найбільша зміна): 150 осіб;

–  Хворі – 375 осіб, з них:

291 осіб власне хворих;

–  30 новонароджених з 30 матерями (з сумісним перебуванням з матерями чи іншими супроводжуючими особами) – всього 60 осіб;

–  24 хворих інтенсивної терапії. 

В роботі комісії, що пройшла в гібридному форматі взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерії Дзюба.

Вже завтра під час засідання позачергової сесії обласної ради депутати розглянуть це та інші питання порядку денного.