60 млн грн з обласного бюджету спрямують на підтримку військових

У ході позачергової XXIIІ сесії обласної ради VIII скликання депутати затвердили зміни до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки».

«У звʼязку з активізацією наступальних дій армії рф, ворожих артилерійських і ракетних атак, сьогодні існує нагальна потреба акумулювати ресурси на підтримку Збройних Сил України, а також інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних та розвідувальних органів, органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, які боронять Україну, зокрема Харківську область. На сьогодні питання безпеки та оборони є беззаперечним пріоритетом органів місцевого самоврядування, тому, з метою оперативного вирішення нагальних питань підрозділів, що захищають Харківщину, підготовлено проєкт рішення «Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування у Харківській області на 2022–2024 роки», – сказала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Проєктом рішення передбачено:

  • зменшення обсягу коштів на виконання у 2024 році заходів комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки», а саме: підпункту 5.7. «Проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді», здійснення організаційних видатків конкурсу та фінансування переможців» – на 20 000 000 гривень та підпункту 5.9. «Проведення обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє», здійснення організаційних видатків конкурсу та фінансування переможців» – на 40 000 000 гривень;
  • спрямування фінансових ресурсів в сумі 60 000 000 гривень на підтримку сил безпеки й оборони України, зокрема підрозділів, які боронять Харківську область.

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, проєкт рішення підготовлено з урахуванням позиції керівників та представників депутатських фракцій і групи в Харківській обласній раді.

«Я вдячна депутатському корпусу за те, що підтримали цю ініціативу. Маємо разом робити все для Перемоги», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.