Відбулась позачергова XXIII сесія Харківської обласної ради

Більше 20 питань порядку денного пленарного засідання розглянуто в онлайн форматі. Участь взяли 84 депутатів.

«Це вже 13 пленарне засідання в умовах воєнного стану. Депутати, постійні комісії та виконавчий апарат обласної ради активно працювали і продовжують працювати. У час, коли агресор активізував терористичні атаки і наступальні дії на Харківщині, ми маємо бути єдині та непохитні у захисті регіону. Глибоко переконана, що зміцнення безпеки та оборони є беззаперечним пріоритетом нашої роботи, адже без цього, без нашої допомоги Силам безпеки і оборони України, які виборюють Перемогу на фронті, всі наші зусилля стосовно відродження просто не матимуть сенсу. Слава нашим воїнам, які зараз захищають кордони Харківщини, кордони нашої держави, суверенітет і незалежність України! Слава Україні!», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

До засідання долучились начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем Астахов, в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Станіслав Гражевський.

Олег Синєгубов поінформував депутатський корпус про основні задачі, які сьогодні є перед обласною військовою адміністрацією. Зокрема про заходи щодо евакуації людей з зони бойових дій на Харківщині.

«Всього за тиждень було евакуйовано 10700 людей, з них частина розміщена у м. Харкові, надалі працюємо з нашими міжнародними партнерами для оформлення всіх необхідних документів і виплат, тобто допомоги нашим людям. Щодо енергетики та енергопостачання: ми продовжуємо відновлення і усунення наслідків обстрілів відповідно березня-квітня місяців, крім того у нас, в тому числі, і минулого тижня були удари по нашій енергетичній системі. Введені наразі графіки планових відключень. В середньому на добу одне домогосподарство буде відключатись від 4 до 6 годин. Крім того, принагідно я хочу подякувати всім працівникам Національної поліції, які фактично під обстрілами продовжують виконувати і свої безпосередньо функціональні обов’язки, і займаються евакуацією людей», – зазначив Олег Синєгубов.

Депутати прослухали та взяли до відома інформацію про результати діяльності органів обласної прокуратори від керівника обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

«Особлива увага приділяється забезпеченню фіксації злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф проти України, ефективності організації досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про такі кримінальні правопорушення та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності. В умовах війни фіксується значна кількість злочинів проти основ національної безпеки, зокрема державної зради, здійснення колабораційної діяльності, пособництва державі-агресору та так званих корегувальників вогню. Забезпечено ефективну протидію кримінальним правопорушенням, що вчинені у складі організованих злочинних угрупувань», – поінформував Олександр Фільчаков.

Також звіт про роботу Національної поліції в Харківській області надав начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко.

«Поліція Харківської області продовжує в режимі 24/7 цілодобово забезпечувати правоохоронний режим на всій території Харківської області. Ми продовжуємо працювати не лише на тих ділянках нашої області, які повністю знаходяться під контролем, в тому числі ми працюємо і на так званих сірих зонах. Таким чином, якщо казати про основні виклики, які зараз у нас є, це з 10 травня загострення бойових дій в Липецькій, Вовчанській громаді. Основна увага поліції – на евакуації населення», – заначив Володимир Тимошко.

Серед розглянутих під час пленарного засідання позачергової сесії питань: зміни до обласних програм, затвердження нових, кадрові, майнові та орендні питання.