Лозівська громада надала приміщення для розміщення одного з відділень Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко проінспектувала умови, в яких лікуються пацієнти.

«Зараз тут знаходяться 105 пацієнтів, умови більше-менш, але в планах зробити поточний ремонт. Також заклад має підготувати проєктно-кошторисну документацію, щоб можна було провести відновлювальні роботи. Далі шукатимемо фінансування, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Вдячна Лозівській громаді, міському голові Сергію Зеленському, що надали приміщення. До оптимізації це була Обласна психіатрична лікарня № 2, яка знаходилась у м. Барвінкове. Під час війни вона була евакуйована до Павлограду. Забрати пацієнтів додому, у Харківську область, організувати надання необхідних послуг – було для нас питанням № 1. Все вдалося. Тепер мова про поліпшення умов, в яких вони знаходяться».

У ході роботи над створенням потужних медичних комплексів до Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 також були приєднані Обласна психіатрична лікарня № 1, яка знаходилась у Стрілечому, і будівля повністю зруйнована, та Обласний психоневрологічний диспансер.