Харківський скрипаль Дмитро Удовиченко переміг у Міжнародному конкурсі імені королеви Єлизавети

Як повідомляється на офіційному сайті конкурсу, Дмитро Удовиченко переміг у Конкурсі скрипалів 2024, отримав міжнародний головний приз королеви Єлизавети – премію королеви Матильди у 25 000 євро та організацію концертів у Бельгії та інших країнах. До того ж протягом чотирьох років він матиме можливість грати на скрипці Страдіварі Huggins 1708 року, яку йому надасть у тимчасове користування Nippon Music Foundation.

Як зазначив директор КП «Харківська обласна філармонія» Юрій Янко, ця нагорода вважається «Оскаром» в музичному світі.

Конкурс імені королеви Єлизавети є однією із найпрестижніших міжнародних музичних подій. Щороку видатних митців відзначають у п’яти різних дисциплінах: скрипка, голос, віолончель, фортепіано та композиція.

Довідково. Дмитро Удовиченко у світі музики з п’яти років. Коли йому виповнилося шість, розпочав навчання в Харківській спеціалізованій музичній школі. Музикант є переможцем багатьох міжнародних музичних конкурсів. Він грав на скрипці Pietro Guarneri 1702 року, наданій Villa Musica Rheinland-Pfalz Foundation. Дмитро брав участь у проектах Kronberg Academy, Violin Channel i Villa Musica Rheinland-Pfalz. Зараз музикант грає на скрипці Giovanni Battista Guadagnini, яка надана фондом Franz Behrens Stiftung. З 2017 року музикант отримує грантову підтримку від благодійного фонду VERE MUSIC FUND.