У Харкові відкрили меморіальну дошку на вшанування пам’яті доктора педагогічних наук, професора, академіка НАПН України, Почесного громадянина міста Харкова, ректора ХНПУ імені Г.С. Сковороди (1980-2020 рр.) Івана Прокопенка

У заході взяли участь заступник керуючого справами апарату обласної ради Максим Колінько начальник управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради Володимир Ігнатьєв.

Меморіальну дошку встановили на будівлі вишу, де протягом сорока років Іван Прокопенко обіймав посаду ректора.

До вшанування пам’яті  ректора долучилися представники різних гілок влади, педагоги, науковці та студенти.

Довідково. Іван Прокопенко  – відомий науковець у галузі нових педагогічних технологій, економічної освіти і виховання школярів, дидактичного забезпечення курсів з економіки в загальноосвітній школі. Був депутатом обласної ради V скликання (2006-2010 р.р. ). Очолював постійну комісію обласної ради з питань науки та освіти.

Під його керівництвом розроблено та введено в практику роботи вищих навчальних закладів концепцію інтенсифікації освітньої діяльності студентів. Нові технології навчання привернули увагу громадськості та застосовані в багатьох вищих навчальних закладах України та за її межами. За його ініціативою та під його керівництвом збудовано новий корпус університету, відкрито нові факультети, створений та працює науково-дослідний інститут розвитку освіти ім. В. Сухомлинського. У травні 2008 року завершено будівництво навчально-спортивного комплексу імені Юрія Пояркова. Помер Іван Прокопенко 29 червня 2021 року.