Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у панельній дискусії «Приналежність, прозорість та доброчесність у відновленні»

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у Міжнародному форумі з відбудови України, що проходив у Берліні

«Які зусилля докладаються для створення прозорої і підзвітної системи управління відновленням та що необхідно зробити для підтримки і зміцнення духу доброчесності у процесі відбудови з боку донорської спільноти, уряду України, громадянського суспільства та приватного сектору. 

Ці та інші питання розглядали під час панельної дискусії «Приналежність, прозорість та доброчесність у відновленні», що проходить в рамках Міжнародного форуму з відбудови України. 

Сьогодні Україна не тільки протистоїть російському агресору, виборюючи Перемогу, але й в тяжких умовах проводить реформи, зокрема, спрямовані на подолання корупції у державі. Глибоко переконана, що ми маємо достатньо інструментів для проведення процесів відбудови на засадах чесності та прозорості, щоб дати впевненість нашим донорам, що кошти на відновлення та реконструкцію витрачаються відповідно до потреб та інтересів громадян», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також відзначила, що наразі регіони,  де ведуться бойові дії, або ті, які постійно потерпають від ворожих обстрілів, стикнулися з проблемою, що не можуть провести тендери на певні роботи, через  брак компаній, які працюють у зоні ризику. 

«Дякую тим керівникам, які незважаючи ні на що, розробляють проєкти з відбудови і шукають можливості для  їх реалізації», – сказала президентка УАРОР. 

Сьогодні в програмі Конференції також були панелі щодо зміцнення партнерств для підтримки агропродовольчого сектору України, залучення міжнародного муніципального партнерства до відновлення та зближення з ЄС, поступової інтеграції до єдиного ринку.