У Харківському обласному центрі служби крові відзначили 85-річний ювілей та Всесвітній День донора

Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба привітала колектив закладу та донорів від імені голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та депутатського корпусу.

«Ми сьогодні зібралися з нагоди відзначення Дня донора крові та 85 річчя з дня заснування обласного центру служби крові. В Цей день хочу побажати колективу закладу подальшої плідної роботи та успіхів. Ми завжди поруч з вами і розуміємо, в яких умовах вам доводилося працювати з початку повномасштабного вторгнення росії. Люди пішки йшли до вас, аби здати кров, і ви у надскладних умовах виконували свою роботу – у підвалі під ракетними ударами – збирали кров і відправляли туди, де вона потрібна. І вітаю кожного донора, своїм добрим вчинком ви рятуєте чиєсь життя. Дякуємо вам за це. Сьогодні ми по праву можемо називати Харківщину столицею донорства, бо лише за час війни кількість донорів збільшилася втричі. І все це завдяки вам  – тим, хто здає кров, і тим, хто її приймає. Найщиріші вітання вам сьогодні. Дякуємо кожному донору та працівнику обласного центру служби крові» , – зазначила заступниця голови обласної ради

На заході працівники обласного центру службі крові отримали відзнаки обласної ради. Також Валерія Дзюба вручила посвідчення почесним донорам України.

До святкової церемонії долучилися представники обласної військової адміністрації, міської ради, правоохоронних органів,  волонтерських організацій, донори та колектив центру служби крові.